Paluu arkeen

<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

Paluu arkeen edessä! No ei sentään. Jouduin työni kannalta tekemään suuren päätöksen eli edessä on tilapäinen paluu Suomeen Jouluksi. Tarkoitukseni olisi pysyä kotimaassa toukokuun 2008 loppuun saakka. Ajankohta paluulle on tosin kaikkea muuta kuin ihanteellinen; Suomen aivan sietämätön Joulunalus-hässäkkä (=Turhuuksien Rovio) on tietysti juuri pahimmillaan, ulkona pimeää, todennäköisesti vielä sohjoistakin sekä helvetin kylmää (tuntuu ainakin kahden Bangkokissa vietetyn vuoteni jälkeen).

 

Päätökseni jälkeen on ollut paljon järjesteltäviä asioita niin täällä kotona Bangkokissakin kuin Suomen päässä. Asunnon tyhjennän 15.12 ja tavarat pitäisi vielä kuljetuttaa Chumphoniin odottamaan takaisin paluutamme. Autoasiat Suomessa, liittymät, talvivaatehankinnat...Päätä särkee!!! ... Ja sitä edessäolevaa Suomen hintatasoa... Huh-huh!! Tärkeintä on kuitenkin ehkä se että edessä Suomessa on monia selvittämättömiä asioita jotka ovat painaneet mieltäni ja niitä saa myös samalla hoidettua kuntoon. 

 

 

Lautasella

 

Sunnuntaina tulikin sitten 2v täyteen nykyisen taloudenhoitajani kanssa, mutta emme sitä sen kummemmin juhlineet. Lauantai-iltana tosin kävimme herkuttelemassa Yaowaratissa (Bangkokin China Town).

 

Turistina Yaowatissa 

 

1050084.jpg

 

 

1050141.jpg

 

Ruokailimme K&T Seafoodin suositussa katuravintolassa missä saimme hetken odotella jopa pöytään pääsyä, niin suosittu paikka on huolimatta askeettisesta ja halvanoloisesta kalustuksesta (peltipöydät ja muovituolit).

 

Tilasimme herkullisia katkarapuja Intialaisessa Curryssa, vadillisen taskurapuja, grillattuja katkarapuja, mustekalasalaattia, Tom Yumin (tulinen katkarapu-mustekalakeitto) ja riisiä. Todella mahtavaa! Lasku oli kokonaista 850 THB eli n.17,70 EUR!!! Meitä oli 4 henkeä ruokailemassa, tosin ruokajuomana nautimme tällä kertaa pelkkää pullovettä.

 

 

Pallo hukassa ja välillä hallussakin

 

Alku viikko on mennyt taas kadonnutta työrytmiä hakiessa, laskuja kävin makselemassa, 30min puhelinpalaverin pidin Espanjassa matkailevan liiketuttuni kanssa ja sain jopa aikaiseksi postittaa Suomeen erään tärkeän asiakirjan jonka lähettämistä olen vain saamattomuuttani siirtänyt viikosta toiseen. Suomi meni taas talviaikaan ja aikaeromme on nyt +5h. Eli Suomen duunit aloittelen Bangkokissa klo 14.00 jolloin kello on Suomessa 9.00 aamulla. Aamupäivät menevät Thaimaan työasioita hoitaessani; sekalaista juoksemista ja muuta säätämistä...

 

Tänään aamupäivällä kävin Bangkok Bankissa tallettamassa vaihteeksi vähän rahaa tililleni, suoritin joitain ostoksia; mm. CD-kansion Suomeen vietäviä kiekkoja varten sekä hankin Michael Bublen uusimman Call Me Irresponsible –CD:n joka ainakaan ensi kuulemalta ei vedä vertoja herran It's Time for Michael Buble tuotokselle. Ensi kuulemalta omaksi suosikikseni näyttäisi nousevan Bublen versio jo 1964 ensijulkaistusta That's Life klassikosta. Saa nähdä kuinka albumi jatkossa aukeaa. Hinta oli muuten 399 THB (virallinen CD hinta, piraatit maksaisivat 100 THB). Näin myös kävelylenkilläni aivan mielettömän makean krokodiilinahkaisen lompakon (tavallista lämiskää tosin reilusti suuremman), mutta hintapyyntö oli aivan pöyristyttävä – 8500 THB!!! josta myyjä lupasi heti kättelyssä -50%. Jäi silti hankkimatta. Vertailuna maksoin vastaavasta nahasta valmistetuista, laadukkaista miesten kävelykengistä vuosi sitten 5000 THB, pyynnön ollessa tuhat bathia enemmän.

 

Paluumatkallani kotiin poikkesin lounasostoksille; itselleni soin tälläkertaa lounaaksi Chili-Jauhelihaa (hyvä potku!), mukana vihreitä papuja ja maissia sekä riisiä ja housekeeperille pari grillattua kalaa ja riisiä.

 

Tänään pitäisi saada menetettyjä päiviä kiinni uusien kauppojen muodossa; työkunto on erinomainen, kuivaa aikaa (raittiuspäiviä) on takana jo lähes 4 1/2vk ja josko se kestäisi aina Suomeen saakka. Virtaa duuniin onkin aivan toisella lailla kuin työskentelemisessä jatkuvasti pienessä kohmelossa. Kuukauden päivät olen syönyt päivittäin Centrum nimistä monivitamiini-kivennäisvalmistetta joka sisältää 29 eri vitamiiniä-hivenainetta, lisäksi vielä Beta-Karoteeni. Kuukauden satsin hinta oli paikallisessa apteekissa 180 THB eli n. 3,75 EUR.

 

Läksiäisemme ovat Joulukuun puolella ja pahoin pelkään että sitten voi hiukan tuo raittiuspäätös lipsua ;-(

 

Lukeminen on vaihteeksi jäänyt vähiin kun en ole uusia kirjoja aikoihin Suomesta saanut tänne kotikirjastooni. Viimeisin lukemani kirja oli Sax Rohmerin salapoliisiromaani Keltainen Kynsi (ensipainos 1940) josta nyt ei oikeastaan mitään erityistä voi sanoa –  tuli kahlattua läpi muun lukemisen puutteessa. Eipä juuri tarvitse kenellekään suositella!

 

 

Turhaa roinaa??

 

Taas on edessä aina muuttojen yhteydessä tapahtuva inventointi; mitä tarvitaan ja minkä voi pois heittää. Vaatekaappi alkaa olla jo vaiheessa. Viidet joko vyötäröstä auttamatta liian pienet farkut tai muutoin jo rispaantuneet lähtivät poistoon kera joukon kauluspaitoja jotka eivät joko miellyttäneet enää tai muutoin olivat palvelusaikansa päätteessä.

 

CD-levyjen osalta jouduin moneen otteeseen miettimään mitä säilytän ja mitä poistan mutta lähinnä ne klassikotkin jotka jo Suomesta tänne tullessani toin saivat jäädä ja täydentyivät viimeisillä parin vuoden hankinnoillani. Musiikkikirjastoni jako on hyvin selvä; Klassinen ja Ooppera (mm. Puccinia, Verdiä, Sibeliusta), Jazz & Roots –osastoni; mm. James Brownin alkuajan tuotantoa, Elviksen 4 CD:n Platinum Box..., POP –osastoni; Simple Red, Rollareita, Helmut Lottia (!), Ramazottia jopa Nightwishia jota seuraan sinällään mielenkiinnolla jääkö bändin tekeleet pysyviksi vieraikseni arkistooni vai siivoutuakseen pois jossain tulevien vuosien inventaariossa. Muutamia biisejä on nousemassa jopa Nicky –klassikkojen joukkoon; mm. hieno Sleepwalker tai Marco Hietalan tulkitsema I wish I Was an Angel. Uusinta tuotosta en ole vielä hankkinut joten jääköön se Suomesta hankittavaksi.

 

Osan tavaroistani joita välttämättä tulen Suomessa tarvitsemaan laitan TNT:n kautta lentorahtina Suomeen koska kiloja muutoinkin matkatavaroihimme tulee takuulla riittävästi. Tarvekamaa ja vähän myytävää... Tuliaiset kyllä aion karsia minimiin.

 

 

Joulu mielessä

 

Jostain syystä Joulu Suomessa kiehtoo mieltäni vaikka muutoin tuntuu melkoisen masentavalta palailla Sohjolaan. Jouluajan hiljaisuus, lähisukulaiset, perinneherkut ja ehkäpä Joulukirkossa käynti tuovat omanlaisensa vastapainoa tälle Ison Mangon hektiselle elämänmuodolle. Lämmittävä ja tunnelmaa luova takkatuli, kynttilät, hyvä viini ja kiireettömyys – siinä toisaalta paketti jota kannattaa odottaa. Mieleeni tulee väistämättä vuoden 2001 Joulu jolloin avasin tarkoin varjelemaani aarteen, silloisen viinikellarini helmen; Ribeira del Dueron alueella tuotetun loistoviinin Vega Sicilia Unico -vuosikertaa 1970 (80% Tempranillo, 20% Cabernet Sauvignon). Se oli parasta mitä koskaan siihen mennessä olin nauttinut! Toivottavasti vastaavia nautintoja ja hetkiä soisi vielä tulevaisuudessakin!

 

 

Aargh!!-laiskottelua...

 

Peilasin tämän päivän ajankäyttöäni työssäni ja kyllä aikamoisen masentava on tämänhetkinen väliotos. Jo n.7h tuntia koneella mutta minkä voisin sanoa olevan tuosta tehokasta työaikaa...2h maksimissaan!!! Päivä on tosin vasta puolessa (kello täällä 17.20 ja Suomessa 12.20 joten aikaa on ryhdistäytyä ja tehdä vielä päivästä onnistunut ja tuloksekas.

 

Edessä olisi vielä tänään vähintään 10 uutta asiakaskontaktia vanhojen lisäksi, muutama laskun ja sopimuksen teko sekä niiden Suomeen toimittaminen. Huominen tiukkaa puhelinrutistusta ja loppuviikosta pitäisi käydä työkeikalla Hua Hinissä sekä pakollisella passin leimakeikalla lauantaina Kamputseassa.

 

No nyt 2-3 tuntia aktiivisuutta ja päivän päätteeksi nollautumaan alakerran Coffee Shopiin ja vaihtamaan päivän kuulumiset Chef-isännän kanssa.

 

 

LINKIT

 

Michael Buble

Official site includes audio and video samples, a brief profile, tour schedule, news, photographs, and fan club information.
www.michaelbuble.com/

Bangkok's Chinatown District - Thailand for Visitors

Bangkok's Chinatown from Thailand for Visitors.com.
http://thailandforvisitors.com/central/bangkok/chinatown/

Vega Sicilia - Wikipedia, the free encyclopedia

Vega Sicilia is the name of a Spanish winery located in the Ribera del Duero Denomination of Origen in the north of Spain. The winery was founded in 1864 by ...
http://en.wikipedia.org/wiki/Vega_Sicilia