Laosissa

Kirjoittelen tata nyt Savahannetissa Laosissa. Yo meni matkatessa bussissa aina valilla torkkuen. Saavuimme rajalle klo 6 aamulla ja muodollisuudet sujuivat kivuttomasti. Jouduin maksamaan viisumattomia ylipaivia kahdeksasta ennen pois paasya Thaimaasta.

Thaimaan ja Laosin rajan muodostaa mahtava Mekhong joki jonka ylitimme Friendship Bridge II pitkin.

Bussista kuvattuna ikkunanakymaa Mekhong -joelle

1059765.jpg

Rajalta matkasimme Tuk-Tuk kyydilla Thaimaan Konsulaattiin jossa sain jonotusnumerokseni 146. Numero 22 oli menossa kun omani sain! Pelko osottautui kuitenkin turhaksi silla asiat hoituivat todella ripeasti ja kaikkineen odotusaikaa tuli alle 2h.

Viisumihakemuksen jattamisen jalkeen siirryin tanne majapaikkaani joka sijaitse kaupungin laitamilla.

1059766.jpg

Katselin alkuun TVsta jalkapalloa ja lueskelin Raidia. Uni tuli kuitenkin pikaisesti silmaan ja otinkin tunnin torkut. Paivasta tulee melkoisen tylsa, ulkona on tosi viileaa ja nahkatakki jai tietenkin Bangkokiin.

Taalla on siita hyva etta Thaikielella parjaa kaikkialla (kielet ovat lahelle toisiaan, lisaksi suuri osa puhuu thaitakin) seka thaivaluutalla voi maksella kaikkialla. Paikallinen valuutta on KIP (1 Thai Bath=280 Kip ja 1Euro=13720 Kip!). Taalla viela uskotaan maailman vallankumoukseen ja tunnustetaan sirppia ja vasaraa - maa on kylla jo tosin melko avoin ja kapitalistinen markkinatalous nakyy kaduilla jotka tosin viela kovin vahaliikenteisia.

Rauhallista katunakymaa

1059767.jpg

Huomenna iltapaivalla klo 14 pitaisi viisumini olla valmiina, ennen sita varmaan kiertelen hiukan kaupungilla, lueskelen ja kattelen TVta.