Aamukahvilla

Yöunet jäivät viiteen tuntiin, tuli valvottua aina klo 3 saakka. Selailin aamukahvilla päivän nettilehtiä Suomesta niiltä osin kun oli jo päivitelty. Uppouduin myös hetkeksi tutkiskelemaan Brittikokki Gordon Ramseyn kotisivuja ja henkilöhistoriaa. Herra Ramsay omistaa seitsemän ravintolaa ympäri maailmaa ja on vielä osakkaana kahdessa muussa ravintolassa. Ravintoloista neljällä on yksi ja yhdellä kolme Michelin tähteä!!! Joten ei mistään turhasta julkkiskokista ole kysymys. Kaverin Suomen vierailu muutama päivä sitten aiheutti melkoista keskustelua Suomen mediassa ja eri palstoilla. Syynähän tähän oli hänen tyrmäävä palautteensa muutamista maistamistaan suomalaisista perinneruuoista.

LINKIT

http://fi.wikipedia.org/wiki/Gordon_Ramsay

www.gordonramsay.com/

 

Aamun ohjelmaa

Lähden piakkoin käymään Goverment Saving Bankissa siirtämässä rahaa työkaverilleni joka asuu Rayongissa (n.4h matka Bangkokista) sekä omilla asioillani Bangkok Bankissa. Aamu on aurinkoinen ja sopivan viileä. GSB on pahimmoilleen kävelymatkan ulkopuolella joten joudun matkaamaan sinne mopotaksilla joka on kätevin liikkumismuoto täällä Bangkokissa mutta tosin myös turvattomin. No samalla reissulla voi sitten käydä vihannestorilla hakemassa päivän salaattitarpeita.

Pankkiasioiden ja torikäynnin jälkeen käyn aamupalalla Pantipin Foodmarketissa. Paikka on ns. kuponkipaikka eli lipputiskillä lunastetaan haluama määrä ruokakuponkeja jotka kädessä sitten suunnataan ruokapisteisiin joiden valikoima on monipuolinen. Perusannos maksaa 25-30 THB ja sillä saa hyvin päivän käyntiin.

Eilinen (itseasiassa öinen) iltapala oli sitten yllätys. TH tuli alakerrasta kotiin 00.30 tuoden mukanaan grillattuja häränliha- ja maksasuikaleita. Niitä tulikin sitten nautiskeltua ainakin puolikiloa! Mielettömän yksinkertaista ja hyvää!

No nyt aamuistunnon kautta suihkuun ja asioille.

WC-kirjastoni muodostuu tällä hetkellä seuraavista julkaisuista...

1. KOH TAO Info -all you need to know about Turtle island, 4th quarter 2005 ( hiirenkorvalla )

2. THAI ARKIPUHEEN ALKEET -Seppo Seppänen

3. THAILAND RESTAURANT MAGAZINE