Aamukahvilla

 

Klo on 5.00. Yöunia takana n.3h. Syy aikaiseen herätykseen on hetken päästä lähtö Kamputseaan. Passi, 2 valokuvaa ja luettavaa bussiin odottavat pöydällä. Matka kestää kaikkineen rajalle ja takaisin n.10h josta tunnin kulutamme rajan toisella puolella odotellessamme passejamme takaisin. Koko lysti kustantaa 2200 THB (n.46 EUR) sisältäen VIP -bussikuljetuksen (ilmastointi, leffat, kääntyvät penkit,kahviautomaatti), Kamputsean viisumin ja buffet -lounaan.

Muistona matkasta tulee passiini jälleen 4kpl leimoja lisää (ulos TH, sisään Kamputsea, ulos Kamputsea ja sisään TH) sekä liimattava Kamputsean viisumi. Seurauksena näistä saan jälleen oikeuden viettää 30vrk lisää Thaimaan Kuningaskunnassa ennen taas uutta leimamatkaa Kamputseaan tai viisumimatkaa Laosiin jolloin päiviä Thaimaahan saa 60vrk ja yhden lisäkuukauden vielä siihen Bangkokin Immigration Officesta.

Selailen YLEn uutisia. Alonso lähtee nostelemaan McLarenilta, eipä ole mikään yllätys viime kauden jälkeen!

Illalla katselin todellisen yllätysleffan - teiniaikani suosikin, John Travoltan ja Olivia Newton-John tähdittämän GREASEn kolmenkymmenen vuoden takaa!!! Kylläpä on aikaa kulunut siitä kun kyseinen pätkä tuli leffoissa Joensuussa aikoinaan katseltua ja vieläpä muistaakseni kahteen kertaan ;-) Elokuvan musiikkikohdat toivat mieleen lämpimiä muistoja teininuoruudestani.

 

Kamputsea...

Matka oli todella mielenkiintoinen ja se kesti kokonaiset 30min kotiovelta bussille ja takaisin!! Oli minun onni tällä kertaa että matkatoimistonvirkailija tarkasti passini ennen bussiin astumistani - ei olisi ollut takaisin Thaimaahan asiaa tänään! Olin tehnyt totaaliseen virheen laskuissani ja edessä onkin sitten matka Laosiin keskiviikkona tekemään kokonaan uutta viisumia. Ns.laittomia maassaolopäiviä tulee rajalla maksettavaksi vielä ainakin 4pv ennen poistumistani Thaimaaseen. Ainoa positiivinen seikka asiassa on se että Jack Golf  Toursilla on nyt specialtarjous matkahinnan suhteen ja alennus kompensoi lähes täysin edessä olevien sakkojeni määrän.

Nyt sitä sitten istuskelen jälleen aamukahvilla ja ihmettelen mitä lauantai voisi tuoda tullessaan. Rästitöilleni varaan ainakin 3-4h, sekin onni onnettomuudessani! Kännykkäni rikkoontui torstaina ja edessä on tänään uuden hankkiminen. Onneksi en ole näitä kännykkäfriikkejä joiden tulee aina saada viimeisintä mallia oleva kapistus, tulen jopa toimeen ilman kameraa kännykässä:-)

Tänään taidan myös pistäytyä Paragonin Gourmet Marketissa ostoksilla.

Siam Paragon - Wikipedia, the free encyclopedia

Siam Paragon is an upscale shopping mall in Bangkok, Thailand. ... The Gourmet Market is an 8000 square meter grocery store on the lower level of the ...
en.wikipedia.org/wiki/Siam_Paragon

Täällä tulee todella vähän kokkailtua itse mitään erikoisempaa; syykin on hyvin yksinkertainen. En juuri pidä yhtä täällä muiden länsimaalaisten expatien kanssa ja thaimaalaiset tuttavamme eivät taasen juuri perusta länsigourmeen päälle. Se mitä kotona kokkaan on hyvin yksinkertaista perusruokaa; eri variaatioita maksasta, possusta, kalasta, kanasta ja makkarasta. Perunavaihtoehdot ovat olleet myös hyvin minimissä; keitetyt, muussi, valkosipuli tai paistetut. Esim. perunalisukesuosikkiani Suomessa, vuohenjuusto-valkosipuliperunat en ole valmistanut 2 vuoteen vielä kertaakaan. Karjalanpiirakat ja -paisti on tullut tehtyä ainoastaan kerran, toissa Jouluna.

LINKIT

Grease (film) - Wikipedia, the free encyclopedia

Grease is a film directed by Randal Kleiser and based on Jim Jacobs' and Warren Casey's musical, Grease. The film stars John Travolta, Olivia Newton-John, ...
en.wikipedia.org/wiki/Grease

Leimareissut ja viisumimatkat: www.jackgolf.com